Söker du feministisk gemenskap?

Då är Tjejjouren Skogsrå rätt förening för dig! Hos oss får du gemenskap, trygghet och möjlighet att arbeta för att påverka tjejers livsvillkor i samhället. Vi är en förening av tjejer, för tjejer.

Vad kan Tjejjouren Skogsrå erbjuda dig?

I föreningen får du som jourtjej vara del av ett systerskap, dela tankar, idéer och erfarenheter med andra tjejer. Du behöver inte ha några förkunskaper utan går inledningsvis jourens obligatoriska studiecirkel för jourtjejer och senare, om du vill, våra vidareutbildningar. Vi har medlemsmöten där du som medlem har chans att påverka jourens arbete och medlemsträffar med syfte att stärka vår gemenskap och ha roligt tillsammans.

Tillsammans i jouren...

  • ..arbetar vi för att synliggöra tjejers livssituation och villkor genom att exempelvis arrangera manifestationer, informationsinsatser i skolor och på olika evenemang.  
  • ..skapar vi olika mötesplatser där tjejer får möjlighet att mötas och stärkas. En gång i månaden har vi tjejhäng, på loven arrangerar vi läger och på internationella flickdagen bjuder vi in tjejer på högstadiet och gymnasiet i Sundsvall och Timrå till Girlpowerfestivalen.
  • ..har vi vår stödchatt (som bemannas av våra jourtjejer på vårt kontor) öppen två kvällar i veckan. Syftet med chatten är ge stöd genom att lyssna, stötta och stärka. Jourtjejernas roll är aldrig att “rädda” eller lösa den stödsökandes problem – vi finns där som en storasyster eller vän. Egna erfarenheter ser vi som en tillgång men du behöver kunna ha distans till dig själv och dina upplevelser. Detta för att kunna ge stöd till andra och själv må bra i verksamheten.

Vad förväntar vi oss av dig som jourtjej?

Det är viktigt att du delar vår feministiska grundsyn och normkritiska tankesätt eftersom det är grunden för allt jouren gör. Du kan läsa om detta i föreningens värdegrund i våra stadgar. Som jourtjej lägger du ungefär fyra timmar i månaden på ditt uppdrag. 

För att bli jourtjej behöver du:

Precis som i alla föreningar krävs det ansvar och en del tid att vara jourtjej – men det är väldigt givande! Tillsammans hjälps vi åt och kan göra skillnad.

Känns det här som något för dig? Lämna en intresseanmälan så hör vi av oss!

Frågor?

Vid eventuella frågor går det bra att maila vår joursamordnare Linn Elander, linn@tjejjourenskogsra.se.