Hej skolpersonal!

Det är femte gången vi anordnar Girlpowerfestivalen, en heldag fylld med föreläsningar och workshops. I år bjuder vi in hela Sveriges högstadie- och gymnasietjejer. Vi vill erbjuda ett tillfälle för denna grupp att inspireras och få verka i ett tryggt rum. Vi vill visa representation av de grupper som inte alltid har en självklar plats i vårt samhälle. Välkommen att fira internationella flickdagen med oss!

Varje år den 11 oktober uppmärksammas tjejers situation i världen genom den FN-instiftade Internationella flickdagen och det är därför vi har valt att anordna Girlpowerfestivalen på just detta datum.

Dagen är digital och helt gratis att delta på.

Här anmäler du dig och dina elever.

Föreläsare under dagen

Negin Azimi 

Från utanförskap till supertalang – vikten av att bryta normer

23-åriga entreprenören Negin Azimi är en eftertraktad föreläsare hos näringslivet, tidigare styrelseledamot i SOS Barnbyar och arrangören av TEDxYouth Stockholm. Hon har studerat kommunikation på universitet och är aktuell med boken ”Kämpa smart & dröm stort: mina 9 tips som tar dig dit du vill”. Negin jobbar som PR och kommunikationskonsult på den världsledande och globala kommunikationsbyån Burson Cohn & Wolfe (BCW Stockholm), med kunder som bland annat Amazon Sverige, Tre, Trygg Hansa, Tiktok med flera. Hon kommer den 11e oktober att inspirationsföreläsa om entreprenörskap, personlig utveckling och normer på Girlpowerfestivalen.

Foto på Hanna Böhm

Hanna Böhm

Hanna Böhm är illustratör som ritar allt från normkritiska barnböcker, till feministiska serier och mycket mer! Allra mest gillar hon att rita växter, människor och allt sånt som är färgglatt och kul.

Under denna workshop kommer vi prata om skapande, dela kreativa erfarenheter och göra övningar där vi ritar tillsammans! Inga förkunskaper krävs, det är bara att komma och teckna!

Ramona Karlsson

Klart det går, frågan är bara hur – en inspirerande föreläsning av rallyföraren 

Ramona Karlsson är en av Sveriges bästa rallyförare och har som ensam kvinna tävlat på elitnivå världen över. Ramonas föreläsning är en motivationsboost för att övervinna rädslor, uppnå mål, och lyckas trots tuffa förutsättningar. Hur ska man tänka och göra för att uppnå sina mål? Här får du en fascinerande berättelse om hur Ramona genom blod, svett, tighta budgetar och brinnande bilar lyckats bli framgångsrik i sporten hon älskar.

Som 4-åring fick Ramona Karlsson sin första motocross, och sedan dess har hon med stor passion ägnat sig åt motorsport. 2008 blev hon professionell och kunde leva på sporten hon älskar. Däremellan hann Ramona Karlsson bli flerfaldig Svensk mästare i pistolskytte. 2012 lyckades Ramona som ensam kvinna driva ett eget VM-team i rally. Tillsammans med sin co-driver Miriam Walfridsson låg hon 2:a i VM i Nya Zeeland när bilen plötsligt fattade eld. De tvingades kasta sig ut ur bilen undan lågorna och avbryta tävlingen. Ett år senare var duon tillbaka och gjorde en sensationell comeback när de som första kvinnor någonsin segrade i SM-finalen i rally.

Ramona Karlsson blev framröstad till “Årets bilsportare” och utsedd till “Årets rallyförare” 2013. Därefter sadlade om till rallycross, där hon som första kvinna tävlat i Supercar, den snabbaste klassen i rallycross.