Är du en av Tjejjouren Skogsrås nya jourtjejer?

Vill du stötta andra tjejer i chatt? Till våren drar Tjejjouren Skogsrås grundutbildning för nya jourtjejer igång. För att bli jourtjej och bemanna vår stödchatt måste du vara minst 18 år och identifiera dig som tjej.

Datum för grundutbildningen

Tjejjouren Skogsrå har chatten öppen två kvällar i veckan. Alla som identifierar sig som tjej kan chatta med oss om precis vad de vill, helt anonymt. Ämnen i chatten kan röra allt från funderingar kring tamponger och mens, psykisk ohälsa, relationer, ensamhet till våld och övergrepp. För att du som jourtjej ska känna dig trygg i din roll går du grundutbildningen och får sen en inskolning innan du ska ha jour första gången. Utbildningen är viktig eftersom där får du som kommande jourtjej kunskap om ämnen som är vanliga i chatten, hur du bäst bemöter stödsökande tjejer och genomgång av hur chattverktyget fungerar.

Så, hur gör en för att påbörja resan till att bli jourtjej hos Tjejjouren Skogsrå? Jo, det är lika lätt som 1, 2, 3! 

Om du är intresserad av att bli jourtjej hos oss, lämna dina kontaktuppgifter i det här formuläret.

Dags att boka samtal med joursamordnaren! Innan du går vår utbildning vill vi gärna träffa dig och lära känna dig bättre. Samtalet är också till för att du ska få en bild av hur det är att vara jourtjej och vilka förväntningar du har på jourarbetet. 

För att gå utbildningen behöver du vara medlem i föreningen. Du behöver bli medlem senast 8 mars, men om du vill kan du lösa medlemsskap redan nu.

Har du frågor?