Är du en av Tjejjouren Skogsrås nya jourtjejer?

Vill du stötta tjejer, vara en del av en feministisk förening och arbeta för tjejers rättigheter? Då har du kommit rätt!

Nu öppnar vi intresseanmälan för vårens grundutbildning i tjejjourskunskap! Utbildningen har tre obligatoriska tillfällen:

Utbildningen kommer hållas på plats i centrala Sundsvall. Adress meddelas senare.

Utbildningens innehåll

Under utbildningens gång går vi igenom ämnen som samtalsteknik,  feminism, könsmaktsordning, intersektionellt perspektiv, normaliseringsprocessen, HBTQ+, hedersrelaterat våld och förtryck, barn- och tvångsäktenskap, sex och samtycke, kvinnlig könsstympning, sexuella övergrepp och incest.

Vi varvar föreläsningar, övningar och praktiska moment.

Vad kan jag göra som jourtjej?

Som jourtjej hos oss kan du engagera dig ideellt på flera olika sätt. Du kan stötta stödsökande tjejer i vår chatt som har öppet på tisdag- och lördagkvällar. Vi arrangerar aktiviteter för tjejer och anordnar evenemang som du som jourtjej kan vara med att planera och genomföra. Dessutom besöker vi skolor och informerar om jouren.

Vem kan bli jourtjej?

Alla som identifierar sig som tjej, är minst 18 år och på olika sätt vill jobba för tjejer, deras rättigheter och mående kan bli jourtjej. Du behöver inte ha några förkunskaper och väljer själv vad du vill engagera dig i beroende på intresse och hur mycket tid du har möjlighet att bidra med.

För att bli jourtjej krävs det, förutom ovanstående, att du:

Utbildningen har ett begränsat antal platser. Om fler personer skulle anmäla sig än vad vi har platser så gör vi ett urval baserat på svaren vi får från intresseanmälningarna.

Sista dagen för att göra en intresseanmälan och boka samtal är den 10 februari.

Om du är intresserad av att bli jourtjej hos oss, lämna dina kontaktuppgifter i det här formuläret

För att gå utbildningen måste du vara medlem i föreningen. Du behöver bli medlem senast 17 februari, men om du vill kan du lösa medlemskap redan nu.

Har du frågor?

Om du undrar något om utbildningen, om hur det är att vara jourtjej eller om Tjejjouren Skogsrå är du välkommen att höra av dig till vår joursamordnare Linn: linn@tjejjourenskogsra.se