Hej skolpersonal!

Den 11 oktober, på internationella flickdagen, bjuder Tjejjouren Skogsrå in till Girlpowerfestivalen! Sundsvalls och Timrås högstadie- och gymnasietjejer får då ta del av en heldag med inspirerande och peppande föreläsningar.

Syftet med Girlpowerfestivalen är att erbjuda ett tillfälle för denna grupp att inspireras och få verka i ett tryggt rum. Vi vill visa representation av de grupper som inte alltid har en självklar plats i vårt samhälle. Välkommen att fira internationella flickdagen med oss!

Girlpowerfestivalen kommer anordnas på Tornhuset och det är helt gratis att delta.

Vill du ha information om när du kan anmäla dig och dina elever? Fyll då i det här formuläret. Vi kommer också skicka ut information allt eftersom vi bokar föreläsare

Föreläsare

Vi uppdaterar informationen här allt eftersom vi bokar föreläsare till dagen.

Shahrzad Kiavash

Vad gör man när det inte blir som man har tänkt sig?

Shahrzad Kiavash var 28 år, frisk och lycklig när hon plötsligt insjuknade i en mycket ovanlig form av sepsis (blodförgiftning). Läkarna gav henne minimala chanser att överleva. Överleva gjorde hon mirakulöst nog, men på bekostnad av amputation av båda hennes underben.

Med denna nya, bistra verklighet hade hon kunnat välja att ge upp. Istället valde hon att samla sina superkrafter och upparbeta en drivkraft så stark att hon inte bara lyckades kämpa sig tillbaka till livet, utan även vidare.

År 2015 genomförde Shahrzad Kiavash, utan tidigare erfarenhet, ett olympiskt triathlon; 1500 m simning, 40 km cykling och 10 km löpning med proteser. Hon kunde ha nöjt sig där, men hon skulle vidare till att sätta nya, högre mål.

Shahrzad Kiavash berättar en historia som kan tänkas vara tung och sorglig med humor, värme, allvar och glimten i ögat. Utöver inspiration, skratt och tårar utlovas också värdefulla nycklar, lärdomar och insikter som kan användas och appliceras av vem som helst.

Det här är en föreläsning om att våga vara modig, om att sätta upp mål som kan låta ouppnåeliga för andra, om självförverkligande och om att göra det “omöjliga” möjligt!