Hej skolpersonal!

Den 11 oktober, på internationella flickdagen, bjuder Tjejjouren Skogsrå in till Girlpowerfestivalen! Sundsvalls och Timrås högstadie- och gymnasietjejer får då ta del av en heldag med inspirerande och peppande föreläsningar och workshops. Vi håller till på Tornhuset.

Syftet med Girlpowerfestivalen är att erbjuda ett tillfälle för denna grupp att inspireras, få verka i ett tryggt rum och ha roligt. Välkommen att fira internationella flickdagen med oss!

Dagen är fullbokad, men det går att skriva upp sig på väntelistan så hör vi av oss om vi skulle få några avbokningar.

Girlpowerfestivalen kan genomföras tack vare bidrag från Vinci Nordic Foundation.

Schema

9.00 Fika
9.20 Inledning
9.30 Sandra Mobaraki
10.30 Paus
10.45 Geek Girl / Fredrika Ek / Stationer
11.30 Lunch
12.30 Geek Girl / Fredrika Ek / Stationer
13.15 Fika
13.30 Geek Girl / Fredrika Ek / Stationer
14.15 Avslut, ca 15 minuter

Föreläsare

Fredrika Ek

 
”Jag drömde om att se världen. Jag drömmer om att få se den bli bättre”
 
European Adventurer of the Year – och en helt vanlig Sundsvallstjej. Fredrika Ek berättar den fängslande sagan om soloäventyret runt jorden. Hennes 1042 dagar långa cykelexpedition blev den längsta i svensk historia och en vi sent ska glömma. Med trollbindande foton och ord målar hon mötena med människorna i världens största öknar och högsta bergskedjor. Om hennes dröm som gick i uppfyllelse – och kampen för att alla flickor ska ges chansen att förverkliga sin.

Workshop med Geek girl

 
På Geek girls workshop får deltagarna möjlighet att skapa och vara kreativa med hjälp av teknik. Izabelle och Linda som håller i workshopen är ledare för verksamheten Geek girl som vill stärka unga tjejer inom skapande med teknik och vara en yta där vi får ta plats tillsammans. För äldre tjejer finns verksamheten Makertjej hos Sundsvall makers.
 
Att låta tjejer utforska teknik tillsammans tror Geek girl ökar chansen för fler tjejer söker sig till yrken inom IT/Tech-branschen i framtiden. När vi har en mer rättvis fördelning av killar och tjejer inom dessa branscher ökar sannolikheten att vi utvecklar ett samhälle som blir mer jämlikt och rättvist.

Sandra Mobaraki

 

Sandra Mobaraki, även känd som Byggsandra, är bygginspiratör och vill stärka och inspirera kvinnor att söka sig till mansdominerade branscher genom att dela med sig utav sin resa samt ge verktygen som krävs för att våga driva förändringar och ta plats.

Sandra Mobaraki började sin resa inom byggsektorn när hon var 19 år gammal. Till en början arbetade hon som butikssäljare på en Sveriges största byggvaruhandlar för att sex år senare ta sig an rollen som tjänstechef. Sandra har arbetat med allt från försäljning, marknadsföring, projektledning till affärsutveckling. I bagaget har hon med sig en utbildning inom marknadsföring och konceptutveckling. 

Sandra brinner för jämställdhet och mångfald inom byggsektorn. Hon tror på att alla har möjlighet att påverka samt förändra branschen – kraften ligger i individerna. Utöver detta vill hon i sin roll som bygginspiratör, inspirera fler till att våga tro på sig själva och sina idéer.