Vi i Tjejjouren Skogsrå är ett gäng vanliga tjejer som är bosatta i eller i närheten av Sundsvall. Idag har jouren tre anställda. Det är Anna Maja som är administratör och Emma som är joursamordnare. Linn som är integrationsansvarig/joursamordare i vanliga fall är föräldraledig just nu. Förutom de anställda har vi ett antal volontärer som jobbar ideellt och ett antal medlemmar. Alla som jobbar på jouren har tystnadsplikt och vill gärna hjälpa dig oavsett av vilken anledning du vänder dig till oss. 

Vi är alla självklart väldigt olika men det vi har gemensamt är att vi är tjejer och har därför upplevelser av sådant som vi utsätts för just för att vi är tjejer. Av den anledningen har vi gått samman för alla tjejers rätt att vara trygga och lyckliga. Vi bildades år 2012.

Illustration av ett öppet öga

Vad gör vi?

Tjejerna i jouren jobbar ideellt med att stötta tjejer och icke-binära som behöver någon att prata med. Det är en del av det vi gör, stödverksamheten. Den andra delen är den utåtriktade verksamheten. Vi föreläser på skolor och fritidsgårdar och driver olika projekt som har med tjejer och tjejers liv att göra. Varje år på Internationella Flickdagen, 11 oktober, arrangerar vi Girlpowerfestivalen.

Sociala medier

På våra sociala medier har du möjlighet att hålla koll på jourens arbete. Like:a, följ och håll dig uppdaterad! Vi finns på FacebookInstagram och Snapchat (på Snapchat heter vi Tjejjourskogsra).

Illustration av pommes frites

Det finns massa andra tjejjourer

Utöver Tjejjouren Skogsrå i Sundsvall finns det runt 60 tjejjourer i hela landet, från Malmö i söder till Kiruna i norr. På tjejjourerna finns jourtjejer som jobbar gratis med att chatta, maila och prata i telefon. Jourtjejerna lyssnar utan att döma, predika eller ställa diagnoser, oavsett om du lider av ätstörningar, är nykär, får ont av sex eller vad just du behöver prata om. På tjejjouren.se finns alla tjejjourer samlade.

Jourens öppettider

  • Lördagar kl 20-22
    Chatt