Här kan du läsa mer om våra projekt, evenemang och annat utåtriktat arbete som vi jobbar med just nu.

POC-träffar

Välkommen på vår separatistiska verksamhet med POC*-träffar för tjejer och icke-binära med erfarenhet av rasism, flykt och/eller hedersproblematik. Vi ses kl 18-21 den 27/11 och 18/12 på Kyrkogatan 6. Det är bara att dyka upp, vi ses!

Kontakt: linntornlund@tjejjourenskogsra.se

Facebook: Tjejjouren Skogsrå – separatistiska träffar

*person of color

 

Internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor

Tjejjouren Skogsrå och Kvinnojouren Kvinnogemenskap uppmärksammar Internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor!

PÅ PROGRAMMET

13.00 Vi hälsar välkomna och håller i en ljusmanifestation för att hedra de kvinnor som har blivit dödade under 2018.

13.15 Sara Mohammad, GAPF (Glöm aldrig Pela och
Fadime)
Sara Mohammad är grundare av föreningen GAPF (Glöm aldrig Pela och Fadime) och kom till Sverige 1993 som politisk flykting. Hennes föreläsning handlar om hedersvåld, något som hon själv har blivit utsatt för. Sara har vunnit en rad priser och utmärkelser. Bland annat är hon utnämnd till hedersdoktor vid Linköpings universitet med motivering: för hennes ”orädda och modiga engagemang för flickor och yngre kvinnors rättigheter”.

14.45 Fikapaus

15.00 Mia Rydell
Var tredje kvinna världen över blir någon gång under sitt liv utsatt för fysiskt eller sexuellt våld. Det anses av WHO som ett globalt hälsoproblem. Det drabbar både den utsatta, barn och kostar staten miljontals kronor. Ett problem vi måste prata om och kämpa mot. Och bryta tystnaden. Mia Rydell är utbildad kriminolog vid Mittuniversitet, har gjort sitt examensarbete i samarbete med Sida, arbetat inom kriminalvården och är en van föreläsare. Välkommen till en interaktiv föreläsning på temat våld i nära relationer.

Eventet är gratis!

 

Feministklubb för Musikhjälpen

Tjejjouren Skogsrå och Pipeline bjuder in till en helkväll till förmån för Musikhjälpen. Majoriteten av alla intäkter under kvällen går till deras insamling där årets tema är ”Alla har rätt att funka olika”.

DJ`S UNDER KVÄLLEN
// Hypna (Hip hop)
// Molly (Pop)
// Celda (UK Bass)

Tjejjourens merch kommer finnas till försäljning.

ÅLDER
18+

INTRÄDE
– Medlem i Pipeline eller icke medlem och vill inte bli 50:-
– Ej medlem i Pipeline men vill bli 100:-

OBS! Det går ej att bli medlem i Pipeline under kvällen

 

Kolla in eventet på Facebook

Köp din biljett redan idag!

 

Ångestpyssel

Vi startar upp Ångestpyssel! För dig som mår dåligt ibland eller ofta, kanske särskilt på söndagar. För dig som älskar att hantverka eller är nyfiken. För dig som vill ha hjälp att hitta verktyg för att hantera din ångest.

Vi ses mellan 15-18 på söndagar, Kyrkogatan 6 i sundsvall. Alla åldrar och könstillhörigheter är välkomna. Du behöver inte ha någon förkunskap och det är okej om du bara vill sitta och dricka te. Ta hand om er, hoppas vi ses!