Just nu

Här kan du läsa mer om våra projekt, evenemang och annat utåtriktat arbete som vi jobbar med just nu

Utbildning för nya jourtjejer

Vill du hjälpa och stötta unga tjejer? Brinner du för volontärarbete? 9-10 maj kommer Tjejjouren Skogsrå ännu en gång erbjuda jourutbildning för dig som är intresserad av att bli jourtjej hos oss! 

Detta är en obligatorisk utbildning om du vill bli jourtjej hos oss. Utbildningen går igenom ämnen såsom psykisk ohälsa, rasism, kroppen och sex, och mycket mycket mer!

 

Krav för att du ska få gå utbildningen

– Du ska vara 18 år gammal
– Du ska identifiera dig som tjej
– Du ska vara/bli medlem i Tjejjouren Skogsrå innan du genomgår utbildningen
– Du ska ha ett kontaktsamtal med joursamordnaren (OBS att samtalet endast är för att vi ska få större koll på vem du är och varför du vill engagera dig inom Tjejjouren Skogsrå)

Jourutbildningen är hela helgen 9-10 april mellan kl 09.00-16.00 och går igenom de ämnen som du som kommer att kunna möta i vår stödchatt.

Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer och läget med Covid-19 runtom i Sverige. Det kan hända att utbildningen kommer att hållas på distans via länk för att minska smittspridningen.

Anmälan till utbildningen hittar du här.

För frågor, kontakta joursamordnare Emma: emma@tjejjourenskogsra.se

Chatten har extraöppet!

Vardagen ser inte riktigt ut som vanligt för vissa av oss just nu när Corona-viruset sprider sig i samhället. Kanske sitter du i karantän med någon som gör dig illa? Känner du av mer ångest över det som händer? Behöver du prata med någon?

Vi i Tjejjouren Skogsrå kommer från och med vecka 13 ha chatten extraöppen på torsdagar mellan kl 15-16.

Boka oss som föreläsare!

Visste du att du kan boka oss som föreläsare? Vi åker mer än gärna till olika arrangemang eller skolor för att föreläsa om allt från psykisk ohälsa till våld mot tjejer och icke-binära. 

Vi anordnar även tjejsnack på olika skolor där vi tillsammans med ansvarige från skolan skräddarsyr vad just deras skola vill att vi ska prata om under våra träffar.

Låter det intressant? Kontakta oss då mer än gärna på kontakt@tjejjourenskogsra.se