Just nu

Här kan du läsa mer om våra projekt, evenemang och annat utåtriktat arbete som vi jobbar med just nu

Bli volontär hos oss!

Vill du hjälpa och stötta unga tjejer och icke-binära? Brinner du för volontärarbete? Eller vill du bara bli del av en härlig gemenskap? Nu kan du anmäla dig till vår grundutbildning!

För att få chatta och prata med de stödsökande som söker sig till oss är det obligatoriska att gå vår utbildning där vi går igenom de ämnen som är mest förekommande i stödverksamheten. 

Krav för att få gå vår utbildning:

  • Du måste  bli medlem. Du som identifierar dig som tjej eller icke-binär kan bli medlem i Tjejjouren Skogsrå, det kostar 200 kr per kalenderår. Om du har begränsad ekonomi på grund av till exempel arbetslöshet, sjukskrivning eller studier kostar medlemskapet 100 kr per år.
  • För att bli volontär vill vi att du identifierar dig som tjej eller icke-binär och är minst 18 år.
 
Här kan du anmäla dig till utbildningen. Sista anmälningsdagen är 4 november (4/11).
  • När? Lördag-Söndag 23-24 november
  • Vart? Kyrkogatan 6, Sundsvall
  • För vem? Tjejer och icke-binära

Ångestpyssel

För dig som mår dåligt ibland eller ofta, kanske särskilt på söndagar. För dig som älskar att hantverka eller mest är nyfiken. För dig som vill träffa andra i samma situation eller bara pyssla för dig själv. Du behöver inte ha någon förkunskap och det är okej om du bara vill komma förbi och dricka en kopp te. 

  • När? Söndagar ojämna veckor, kl 15.00-18.00
  • Vart? Kyrkogatan 6, Sundsvall
  • För vem? Tjejer och icke-binära

Girlpowerfestivalen

Varje år den 11 oktober uppmärksammas tjejers situation i världen genom den FN-instiftade Internationella flickdagen och det är därför vi har valt att anordna Girlpowerfestivalen på just detta datum.

Det är för fjärde året i rad som vi bjuder in tjejer och icke-binära på Sundsvall och Timrås hög- och gymnasieskolor till en heldag fylld med föreläsningar och workshops. Vi vill erbjuda ett tillfälle för dessa grupper att inspireras och få verka i ett tryggt rum. Vi vill visa representation av de grupper som inte alltid har en självklar plats i vårt samhälle. Välkommen att fira internationella flickdagen med oss!

När? Fredagen den 11 oktober, kl 8.30-15.45
Vart? Quality hotel (Esplanaden 29), Sundsvall

 

OBS att evenemanget är fullbokat! Vill du och dina elever stå på reservlistan? Maila oss på kontakt@tjejjourenskogsra.se

 

 

Föreläsare under dagen

Frida Ingha

Frida Ingha har dövblindhet och flera neurologiska funktionsvariationer som symtom på den genetiska sjukdomen PHARC. Hon är en av ca 20 personer i världen med den diagnosen. Frida är yrkesverksam, ensamstående förälder varannan vecka och lever med assistans dygnet runt. Som föreläsare levererar hon humor, berättelser från sitt eget liv och kunskap som inte kan hittas i några läroböcker.

Som föreläsare levererar Frida Ingha humor, berättelser från sitt eget liv och kunskap som inte kan hittas i några läroböcker. Hon använder starka bilder och utdrag ur bloggtexter som hon skrivit under sina livsomställningar. Hon talar gärna på teman som Vad är ett gott liv och vem får ha det? – Familjeliv, karriär, sex, nöjen eller kultur? Vad får ingå och vem är det som får bestämma det?

Linda-Marie Nilsson

Linda-Marie Nilsson är influencer, författare och kroppsaktivist med nästan 70 000 följare på Instagram. 2018 gav hon ut boken ”Så lärde jag mig att älska min kropp”. Den 11 oktober medverkar hon på Girlpowerfestivalen, där hon kommer att prata om sin resa från självhat till kroppskärlek.
– ”Jag kommer att prata om min väg från att önska att jag kunde skära av, operera, förändra varenda liten centimeter, varenda valk, varenda bristning, varenda del av det som är jag till att lära mig att älska mig själv precis som jag är. Jag kommer att dela med mig av min historia, av händelser som satt djupa spår i mig från att jag var liten, men också av de insikter som har gjort mig till den jag är idag. Jag kommer också att ge en massa tips och pepp till den som vill få hjälp att förändra sina tankar om sin kropp”, säger Linda-Marie.
 

Det kommer också att finnas möjlighet att köpa Linda-Maries bok på plats och få den signerad.

Lea Larsson

Lea Larsson är föreläsare, vloggare, certifierade normingenjör och också en av rocksveriges bästa trummisar. Hon är en av de första i Sverige som genomgick könsbekräftande behandling, vilket gör att hon idag levt halva sitt liv i respektive juridiskt kön. Ingen lämnas oberörd av Leas personliga och gripande historia från att ha tvingats vara pojke till att leva som kvinna. Familj och vänner har vänt henne ryggen och våldsutsattheten är en del av vardagen än idag. Så mycket onödigt lidande på grund av just okunskap.

Med sitt personliga sätt och underbara humor når hon fram till både den vuxna publiken och till ungdomar hon möter, och där hon snabbt blir en bra förebild. Hon vet hur snacket går i killarnas omklädningsrum och hur machoideal, som få vill bära, byggs och förstärks. Hon har varit där. Blev den coolaste av de coola för att ingen skulle avslöja henne som tjej.

" "