Hej lärare och annan skolpersonal!

Varje år den 11 oktober uppmärksammas tjejers situation i världen genom den FN-instiftade Internationella flickdagen och det är därför vi har valt att anordna Girlpowerfestivalen på just detta datum.

Det är för fjärde året i rad som vi bjuder in tjejer och icke-binära på Sundsvall och Timrås hög- och gymnasieskolor till en heldag fylld med föreläsningar och workshops. Vi vill erbjuda ett tillfälle för dessa grupper att inspireras och få verka i ett tryggt rum. Vi vill visa representation av de grupper som inte alltid har en självklar plats i vårt samhälle. Välkommen att fira internationella flickdagen med oss!

När? Fredagen den 11 oktober (preliminära tider: kl 9.00-15.00)
Vart? Kyrkogatan 6, Sundsvall

Dagen är helt gratis och vi bjuder på vegansk lunch.

Girlpowerfestivalen genomförs med hjälp av bidrag från Sundsvalls kommun.

Hittills bokade akter

Frida Ingha

Vad är ett gott liv och vem får ha det? Familjeliv, karriär, sex, nöjen eller kultur? Vad får ingå och vem är det som får bestämma det?

Frida Ingha har dövblindhet och flera neurologiska funktionsvariationer som symtom på den genetiska sjukdomen PHARC. Hon är en av ca 20 personer i världen med den diagnosen. Frida är yrkesverksam, ensamstående förälder varannan vecka och lever med assistans dygnet runt. Som föreläsare levererar hon humor, berättelser från sitt eget liv och kunskap som inte kan hittas i några läroböcker.