Johanna Marseille kommer till Sundsvall på internationella flickdagen med sin föreläsning ”konsten att dö utan att sluta andas” Johanna är en stencool punktant, transaktivist och stor förebild för många av oss i jouren. Hennes föreläsningar brukar alltid vara fantastiska så missa inte detta!

Margineanu Academy arbetar med bild, barn- och ungdomskultur samt fotografi. De sätter unga kvinnor i fokus och hjälper dem med verktyg för att kommunicera i digitala och sociala forum ur ett jämställt, normkritiskt och inkluderande perspektiv. Föreningen jobbar aktivt med att minska den psykiska ohälsan bland målgruppen genom att bland annat skapa en plattform för diskussion om identitetsskapande och öppna upp för fysiska mötesplatser.

Helen Otterström, trygghetssamordnare för Sundsvalls kommun och Martina Thorgren, polis från ungdomsutredningen, kommer till girlpowerfestivalen för att först hålla en trygghetsworkshop med er. Hur ska sundsvall se ut för att alla ska känna sig trygga? Hur ser relationen till polisen ut? Sedan kommer ett panelsamtal med fokus på hur polisen och socialtjänsten jobbar. Hur anmäler man en dickpic? Hur går egentligen ett förhör till? Hur går det till om våldet pågår i hemmet? Annika Backström deltar i panelsamtalet som representant från socialtjänsten

Vi presenterar stolt Hanna Wallensteen som kommer till oss och snackar om normer, rasism och strategier att hantera dessa. Trots är att de allra flesta människor vill och menar väl, råkar vi ibland göra misstag. Vara obetänksamma, taktlösa eller ovetande. Och vad gör vi då? När vi har trampat i klaveret. Eller när vi uppfattar att någon annan blir illa bemött? Och vad gör jag om jag själv blir utsatt för dåligt bemötande eller kränkningar?

Hanna Böhm är en illustratör som kommer fläta in vikten av representation i konsten. Vi kan välja helt själva vilka vi väljer att illustrera och hur de ska se ut. Vi ser mycket fram emot den här normkritiska workshopen med fokus på antirasism. Den här workshopen passar bra för er med kreativ ådra. Kolla gärna in Hannas instagram konton! @afromumin och @artsymumin

Anastasia Michaelsdotter har startat modellagenturen Oh My Management, en agentur utan könsstereotyper. Hon jobbar aktivt för att personer med transerfarenhet inte ska bli diskriminerade i branschen. Anastasia är själv modell och stylist. Vi ser mycket fram emot Stasias föreläsning, en ung kvinna med så mycket erfarenhet att dela med sig av. Det är precis det girlpowerfestivalen handlar om!