Att engagera sig

Vill du stötta tjejer, vara en del av en feministisk förening och arbeta för tjejers rättigheter? Då har du kommit rätt! Här hittar du information om att engagera sig hos oss.

Som jourtjej hos Tjejjouren Skogsrå kan du engagera dig ideellt på flera olika sätt. Vår verksamhet består av två delar: stödverksamheten och den utåtriktade verksamheten. Du kan välja att engagera dig i båda delarna eller bara i ena. 

För att bli jourtjej behöver du

  • identifiera dig som tjej
  • vara minst 18 år
  • gå vår studiecirkel i tjejjourskunskap
  • bli medlem.
ros-engagera-dig
prata med någon

Att engagera sig i stödverksamheten

Som engagerad i vår stödverksamhet chattar du med tjejer som behöver stöd och någon att prata med. För att du ska känna dig trygg får du (förutom att gå studiecirkeln) ha inskolning med en erfaren jourtjej innan du ska ha jouren själv. Vi har också en samordnare som handleder dig och som du kan kontakta vid frågor och vid behov av stöd. 

Att engagera sig i vårt utåtriktade arbete

Genom den utåtriktade verksamheten vill vi belysa olika ämnen som har med tjejer och deras liv att göra. Vi driver olika projekt och arrangerar evenemang som planeras och genomförs av våra jourtjejer. Exempelvis så uppmärksammar vi internationella kvinnodagen varje år, anordnar vi Girlpowerfestivalen på internationella flickdagen, arrangerar tjejhäng och sommarläger. Vi driver opinion om ämnen som berör vår målgrupp. Dessutom gör vi skolbesök och informerar om vår verksamhet.

ogon-engagera-dig

Nästa utbildningstillfälle

Nästa utbildningstillfälle blir under hösten 2024. Är du intresserad och vill ha mer information? Fyll i formuläret på den här sidan!

Intresseanmälan för att engagera sig hos oss