Just nu

Här kan du läsa mer om våra projekt, evenemang och annat utåtriktat arbete som vi jobbar med just nu.

Bli jourtjej - gå vår grundutbildning!

Vill du stötta andra tjejer i chatt? Nu kan du anmäla ditt intresse för att bli jourtjej hos Tjejjouren Skogsrå! Som jourtjej hos hos oss chattar du med tjejer som behöver stöd och någon att prata med. För att bli jourtjej behöver du vara minst 18 och identifiera dig som tjej.

Ämnen i chatten kan röra allt från funderingar kring tamponger och mens, psykisk ohälsa, relationer, ensamhet till våld och övergrepp. För att du som jourtjej ska känna dig trygg i din roll går du vår grundutbildning och får sen en inskolning innan du ska ha jour första gången. Utbildningen är viktig eftersom där får du som kommande jourtjej kunskap om ämnen som är vanliga i chatten, hur du bäst bemöter stödsökande tjejer och genomgång av hur chattverktyget fungerar. Efter fullföljd utbildning erhåller varje jourtjej ett intyg.

Datum för grundutbildningen

 • Söndag 26/9 kl 9-16
 • Söndag 3/10 kl 9-16
 • Söndag 10/10 kl 9-16
  Obs! För att bli jourtjej krävs att man går på alla tre utbildningstillfällen.

 

Innan du påbörjar grundutbildningen behöver du gå i genom tre steg:

 1. Fyll i intresseanmälan
 2. Boka tid för samtal med joursamordnaren
 3. Bli medlem. Om du ska gå utbildningen behöver du bli medlem senast den 20/9, men du kan bli medlem redan nu om du vill.

 

Frågor? Maila joursamordnare Linn på linn@tjejjourenskogsra.se

 

Vi ses i höst!

Öppettider i chatten i juli och augusti

Under juli och augusti är chatten öppen som vanligt på tisdagar och lördagar kl 20-22. 

Några av tillfällena är tyvärr inställda och det är:

 • Tisdag 27 juli
 • Tisdag 3 augusti
 • Juristchatten – onsdag 4 augusti
 • Tisdag 31 augusti

Girlpowerfestivalen 2021!

Förra året blev den inte av på grund av pandemin, men i år kör vi! Vi pratar så klart om vårt återkommande evenemang Girlpowerfestivalen. Det blir inte riktigt som vanligt då vi tar det säkra före det osäkra och håller dagen digital. 

Vad är Girlpowerfestivalen?

Varje år anordnar vi Girlpowerfestivalen på internationella flickdagen den 11 oktober. Vi bjuder då in tjejer från högstadiet och gymnasiet i Sundsvall och Timrå kommun. Under dagen får de ta del av föreläsningar och workshops som ska peppa, stärka och inspirera deltagarna. Det är helt gratis att delta.

Anmälan

Det är skolpersonal som kan anmäla sig och sina elever till dagen. Anmälan har inte öppnat ännu, men vill du ha information om när den gör det så kan du lämna namn och mail i det här formuläret. Om du gör det kommer vi också att skicka ut mail med information allt eftersom vi bokar föreläsare!